Club Touareg Forum banner

VW Touareg RNS850 Europa Region Mapy Aktualizacja - wersja 6.36.0 najnowsza... 2023

127K views 509 replies 68 participants last post by  Lysy  
#1 · (Edited)
Oto najnowsza aktualizacja mapy 2023 dostępna dla regionu RNS850 Europe:

1. Nie możesz znaleźć tego archiwum nigdzie w internecie, ponieważ zostało stworzone przeze mnie. Jest to prosta konwersja Audi MMI3GP.
2. Bazy danych są w 100% identyczne ze standardem VW. Nie ma ingerencji w oryginalność baz danych.
3. Ten pakiet jest SPRAWDZONY, zainstalowałem go w moim RNS850 i działa bez zarzutu.
4. Nie używaj Green Menu, musisz użyć metody User Defined, wybierając Y dla wszystkich dostępnych opcji (z wyjątkiem Bootloaderów).
5. Specjalna sekcja wyszukiwania miejsc docelowych (POI) pochodzi ze starszej wersji 6.32.1. Działa offline.
6. Nie pytaj, jak przesłać to do Twojego RNS. Odpowiedź na to jest w internecie.
7. Jeśli Twoja mapa nie będzie działać po 3-4 minutach po aktualizacji, nie panikuj. Oznacza to, że musisz ją aktywować. Ten skrypt zabija proces, który sprawdza, czy mapy są aktywowane. Tutaj sprawi, że Twoje mapy będą działać:

lub unblocker od DrGER:

8. Udostępnij. Jeśli pobrałeś, prześlij to na dowolny serwer, aby udostępnić innym osobom. Możesz nawet zamieszczać tutaj alternatywne linki. Widziałem wiele ofert uaktualnienia tej wersji za pieniądze, proszę tego nie robić.
9. Wszystkie funkcje, takie jak TMC i inne, działają.
10. Jeśli komuś się uda z aktualizacją, nie wstydź się i daj nam znać.
11. Ta mapa działa z oprogramowaniem P0824. Nie mam doświadczenia z wersjami poniżej.
12. Jeśli nie wiesz, co robić, poproś o pomoc. Nie ma w tym wstydu, ale nie bądź leniwy.
13. Nie używaj MacOS do wyodrębniania lub przesyłania plików na kartę SD!
14. Jeśli po aktualizacji będziesz miał błędy 03623 lub 03276 w module 5F, mogę pomóc je naprawić (jeden z nich wymaga VCDS).

Oto jak rozwiązać jeden błąd:

A oto jak rozwiązać drugi:

15. Używaj solidnej karty SD, a nie microSD z adapterem.
16. Oto oprogramowanie P0824 (tylko dla ROW - Reszta Świata i ECE - Europa):

P.S. Zapraszam do zadawania pytań (z wyjątkiem głupich).

Nowy wygląd:
Image

Instalacja zakończona pomyślnie:
Image

Image

Oto poprawka POI offline:

1. Użyj karty SD FAT32
2. Rozpocznij proces przesyłania
3. Wybierz 6.36.0 ECE
4. Wybierz tryb „Zdefiniowany przez użytkownika”
5. Zaznacz bazy danych LIT od 1 do 5 (status zmieniony na Y)
6. Zaznacz PKG (status zmieniony na Y)
7. Naciśnij dalej... kontynuuj

Ta poprawka jest TYLKO dla moich map 6.36.0 z najnowszymi POI Audi. Jeśli ktoś prześle to do innej kombinacji swoich plików, system NAV PRZESTANIE działać. Ta poprawka jest przetestowana, nie ma tu zgadywania. Po aktualizacji włączone zostanie wybieranie kategorii POI i wyszukiwanie ich w trybie offline:

Image

Image

Pozdrawiam

#310 ·
To jest moje. Nie potrafisz czytać?

Konwersja jest bardzo prosta. Musisz edytować oba pliki metafile2.txt, zamienić etykiety z AUDI_MMI3GP na VW_ECE, zmienić nazwę jednego folderu, dodać kilka linijek, aby pominąć sumę kontrolną i włączyć tryb użytkownika, dodać wersję RNS850 i to wszystko.
Cześć
Czy możesz mi wyjaśnić kroki konwersji mapy Au na Vw, ponieważ pobrałem już mapę audi 6.36.0.
Dzięki

#8 · (Edited)
Cóż, przepraszam was, chłopaki, jest tam jeden błąd. MapStyles nie zostały zaktualizowane do najnowszej wersji. Oznacza to, że wszystkie POI miały przestarzałe ikony. Nowy wygląd jest o wiele świeższy. Usunąłem link i dzisiaj prześlę poprawioną wersję. Dla tych, którzy pobrali całe mapy, przygotuję małą poprawkę, aby zaktualizować tylko MapStyles. Przepraszam, prawdopodobnie byłem zbyt zmęczony...

#355 ·
Well sry guys, there is one mistake there. MapStyles weren't updated to latest version. It means all POI had outdated icons. The new look is way more fresher. I removed the link and will upload fixed version today. For those who downloaded whole maps I'll prepare small fix to update just MapStyles. Sorry, probably I've been tired too much...

Edit: everything is fixed, details are in the first post. This is how it looks in 3D:
View attachment 255613
Cześć, zaktualizowałem to u siebie, więc nie wygląda to tak w 3D, budynki mi się tam nie wyświetlają. Czy możesz mi pomóc??

#377 ·
Jest jeszcze jedna rzecz warta zauważenia. Maurice powiedział mi, że skompresowany widok nawigacji pomiędzy tarczami zmienił się w aktualizacji. Jest teraz znacznie bardziej szczegółowy. Zobaczcie sami:

View attachment 255728
Witajcie wszyscy,
jestem pod wrażeniem ilości czasu i energii, jaką Lysy, DrGER i inni poświęcają na osiągnięcie tak wspaniałych rezultatów, dziękuję!!

Co zrobiłem:
1. Zaktualizowałem oprogramowanie układowe z P0820 do K0821
2. Zaktualizowałem mapy z ECE 6.20.4 do waszej wersji ECE 6.36.0
3. Odblokowane skryptem DrGER
Jeżdżę V6 TDI zarejestrowanym we wrześniu 2015 roku.

Niestety skompresowany widok nawigacji pomiędzy wyświetlaczami nie zmienił się w aktualizacji. Brakuje mi znacznie bardziej szczegółowego widoku pokazanego na powyższym zdjęciu.

Czy ktoś ma rozwiązanie przyczyny i wymagań, aby włączyć nowy widok?

Czy wymagane jest oprogramowanie układowe P0824 zamiast K0821?

Co muszę sprawdzić?

Będę wdzięczny za wszelkie rady, które pomogą mi iść naprzód, z góry dziękuję!

Wszystkiego dobrego,
Barney

#13 ·
Żaden problem.

Ten MapStyle z niebieską strzałką to wersja 9129. To aktualizacja z wersji 9127 (styl z czerwoną strzałką). Ale jest też wersja 9131 dla regionów NAR i AN. Niestety nie wiem, jak wygląda, bo nikt stamtąd nie zrobił aktualizacji, wydają się przestraszeni :ROFLMAO:

Cóż, nie chcę zawracać sobie głowy moim RNS, zmieniając jego region w Zielonym Menu i wgrywając oprogramowanie układowe US, wgrywając mapy za granicą, a następnie z powrotem europejskie, tylko po to, by ich użyć przez chwilę... Zajęłoby to zbyt dużo czasu.

#14 ·
Witaj Lysy Nie potrafię Ci powiedzieć, jak bardzo się cieszę, że są tacy ludzie jak Ty i że najnowsze mapy są tutaj dostępne!!!! Ostatnie mapy dla Touarega 7P RNS 850 są oficjalne z 2019 roku! Cieszę się, że mogę nadal korzystać z RNS 850 z najnowszymi mapami! Mam nadzieję, że nadal będziesz udostępniać wszystkie najnowsze mapy dla RNS 850 tutaj na tym forum! bardzo dziękuję Mike.... (y)😁😘

#16 ·
Przede wszystkim wielkie dzięki Lysy!

Aktualizowałem mapy w moim MY2011 RNS850 kilka razy, zarówno w trybie standardowym, jak i zdefiniowanym przez użytkownika. Ostatnim razem również z aktywacją.

Tym razem doświadczyłem problemów w obie strony. Po prostu zawiodło na różnych etapach. Próbowałem rozpakować pliki i kilka różnych kart SD.

W końcu zadziałało dobrze, wybierając "Ponów" na nieudanych krokach. Więc nie poddawaj się, jeśli otrzymasz komunikat o błędzie. Nie rozumiem, w czym był problem, ponieważ przy wcześniejszych aktualizacjach miałem podłączoną ładowarkę podczas aktualizacji. W każdym razie, teraz wszystko jest na dobrej drodze, więc jeszcze raz - wielkie dzięki!

#18 ·
Cieszę się, że w końcu Ci się udało.

Czy użyłeś karty SD lub karty micro SD z adapterem? Wygląda mi to na jakiś błąd odczytu/zapisu.
Kiedy w końcu mi się udało, była to karta 32Gb Verbatim SD HC (Class 10), więc bez adaptera. I tak, też tak podejrzewam.
W każdym razie nie zrobiłem nic innego, jak tylko spróbowałem ponownie, aby się udało, i teraz wersja i wygląd są poprawne :)
Jedyne, czego nie rozwiązałem (jak dotąd), to połączenie z internetem bez wbudowanego uchwytu na kartę SIM, ale to inny temat.

Jeszcze raz dziękuję za udostępnienie.

#24 ·
Jeśli aktywator się nie uruchamia, to dlatego, że oprogramowanie układowe, które uruchamiasz na rns, używa innego klucza szyfrowania do odszyfrowania pliku .sh. Musiałem wypróbować wiele aktywatorów i żaden nie działał. Oprogramowanie układowe, którego używam, używa innego klucza. Zrobiłem małe narzędzie do konwersji szyfrowania używanego w aktywatorze. Jeśli go potrzebujesz, opublikuję go

#38 ·
Jeśli aktywator nie uruchamia się, to dlatego, że oprogramowanie układowe, które uruchamiasz na rns, używa innego klucza szyfrowania do odszyfrowania pliku .sh. Musiałem wypróbować wiele aktywatorów i żaden nie działał. Oprogramowanie układowe, którego używam, używa innego klucza. Zrobiłem małe narzędzie do konwersji szyfrowania używanego w aktywatorze. Jeśli go potrzebujesz, opublikuję go
Być może to był ten sam przypadek: