Niedawno składane lusterka przestały działać konsekwentnie, aż w końcu się poddały. Zgłosiłem się do VW, chcieli 600 dolarów za podstawę (która obejmuje wadliwy/uszkodzony silnik). Spróbowałem więc u zwykłych Jaycar, Repco, AutoOne, ale bez powodzenia. Zwycięzcą okazał się ebay. Silniki te są używane w większości europejskich samochodów (Audi/Merc/BMW), chociaż i tak musiałem zapłacić 20 dolarów za część za 6 dolarów. Mimo wszystko to lepsze niż opcja VW. W każdym razie, oto numery części i kilka zdjęć.
Największym problemem jest uzyskanie kompresji na sprężynie, co para szczypiec i kilka opasek zaciskowych ułatwia, a im mniejsza opaska zaciskowa, tym lepiej, ponieważ łatwiej je wyjąć. Lusterko wyskakuje wystarczająco łatwo, ale należy pamiętać, że podczas jego wyjmowania tor prowadzący do regulacji elektrycznej może się odłączyć od tyłu. Można to naprawić tylko po wyjęciu lusterka i obudowy.
Mam nadzieję, że to pomoże i zaoszczędzi kilka dolarów...
Największym problemem jest uzyskanie kompresji na sprężynie, co para szczypiec i kilka opasek zaciskowych ułatwia, a im mniejsza opaska zaciskowa, tym lepiej, ponieważ łatwiej je wyjąć. Lusterko wyskakuje wystarczająco łatwo, ale należy pamiętać, że podczas jego wyjmowania tor prowadzący do regulacji elektrycznej może się odłączyć od tyłu. Można to naprawić tylko po wyjęciu lusterka i obudowy.
Mam nadzieję, że to pomoże i zaoszczędzi kilka dolarów...