Club Touareg Forum banner
41 - 60 of 120 Posts
Czy komuś udało się połączyć laptopa z MIB2?

Niedawno kupiłem adapter Dlink dub-e100, ale nie udało mi się połączyć z MIB.
Wykonano kroki stąd i ustawiono adres IP sieci i DNS odpowiednio:

Próbowałem również połączyć się za pomocą Putty, wykonując następujące kroki:

Ale nie udało mi się połączyć z MIB. W rzeczywistości nawet ping do 172.16.250.248 lub 172.16.250.245 nie odpowiada (jeśli touareg ma ten sam adres, co w podanym przykładzie).

Czy ktoś pomyślnie się połączył?

Udało mi się to uruchomić. Ta funkcja nie może być "zakodowana" ani aktywowana przez żadnego dealera VW. Wymaga to adaptera d-link (<40€), prostej karty SD i dostępu do roota radia. W niektórych urządzeniach wymagana jest również aktualizacja oprogramowania układowego (P2869).
Jeśli chcecie to zrobić, mogę zaoferować wam swoje usługi. Będziecie musieli zdobyć ten adapter D-Link DUB E-100 USB 2.0 i kartę SD (8-32 GB). Mogę to zrobić zdalnie później.
Mogę również wykonać aktywację carplay, Androidauto lub kod dożywotnich map z nową, najnowszą mapą 2022.
Captin K nie mogę pisać prywatnych wiadomości, ale mam je wszystkie

Cześć, dostałem mojego Touarega w 2019 roku, jedną rzeczą, która mnie intryguje, jest to, że najnowsza generacja Touarega CR zawsze wyświetla Picture-in-picture. Mam na myśli to, że zauważysz, że tak długo, jak nie używasz fabrycznych map i podłączysz swój telefon komórkowy, stosunkowo 7-calowe okno wyświetla się na ogromnym 15-calowym monitorze i nie wypełnia ekranu. To mnie rozczarowało. To jest oryginalny Carplay. Załączone zdjęcia. Zakładam, że grupa VW nie woli widzieć rosnącego uzależnienia właścicieli samochodów od urządzeń zewnętrznych, takich jak Android Auto i Apple Carplay.
View attachment 250753

Dzięki ciężkiej pracy w końcu mogę powiększyć ściśnięte okno. Załączone zdjęcia.

View attachment 250754

View attachment 250755
View attachment 250756

Na pełnym ekranie apple carplay mam wszystkie aplikacje, które są kompatybilne z Carplay i wszystkie szczegóły mapy, w tym ikony, są powiększone. Opublikowałem film na Utube pokazujący szczegóły.
Przez kilka miesięcy prowadziłem badania i rzeczywiście jest to trudne...
Ile kosztuje aktywacja pełnoekranowego Carplay?

Udało mi się to uruchomić. Ta funkcja nie może być "zakodowana" ani aktywowana przez żadnego dealera VW. Wymaga to adaptera d-link (<40€), prostej karty SD i dostępu do roota radia. W niektórych urządzeniach wymagana jest również aktualizacja oprogramowania układowego (P2869).
Jeśli chcecie to zrobić, mogę zaoferować wam swoje usługi. Będziecie musieli zdobyć ten adapter D-Link DUB E-100 USB 2.0 i kartę SD (8-32 GB). Mogę to zrobić zdalnie później.
Mogę również aktywować carplay, Androidauto lub kod dożywotnich map z nową, najnowszą mapą 2022.
Proszę, skontaktuj się ze mną przez e-mail

uldrich.jr@proka.cz

Dzięki

Właśnie to zrobiłem z captain_k.

Gorąco polecam.
Cały proces z pobieraniem plików itp. zajął mniej niż godzinę. Żadnych problemów.

Rezultat możesz zobaczyć tutaj:

Image

41 - 60 of 120 Posts