Club Touareg Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I purchased this 2011 (V6 gas ) with 30,000 miles and have added another 10,000 miles. The problem is simple. From a dead stop often the car does not go. The pedal is depressed up to 1/3 of its travel and nothing then-pow!- it goes. It can be described as an unpredictable stumble from a standing start. This can be very disconcerting in traffic. On the highway it is great. Since day one the dealer has been aware of the issue and tried to fix it by changing out the throttle body and doing some “programming” changes to the transmission and the throttle. Nothing worked. Their response now is that the computer indicates no problem. Has anyone experienced this and had it corrected?
 

·
Registered
Joined
·
2,065 Posts
Well, you already replaced the throttle body.... One would assume the dealer did a throttle body reset, but maybe that wasn't done correctly?

If it was under warranty when the problem was reported, they still need to fix it. What dealership did you take it to?

Someone in the Denver metro area can probably recommend a good one....
 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Well, you already replaced the throttle body.... One would assume the dealer did a throttle body reset, but maybe that wasn't done correctly?

If it was under warranty when the problem was reported, they still need to fix it. What dealership did you take it to?

Someone in the Denver metro area can probably recommend a good one....
3zero3 Motorsports, and Larry H Miller are pretty great, I've had a good experience with the both of them.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top