Club Touareg Forum banner

1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Im a Touareg virgin and bought myself a toy for the weekend "04 5ltr V10 diesel" I bought this purly blind as I drove it and fell in love with it, I have an issue, the front air con is not working at all, as in not blowing is this a different system or is there anything I've missed, the rear air con is working fine.
Thanking you in advance for any advice, also if there is anything I should be aware of ?
 

·
Registered
Joined
·
437 Posts
Wow - buying a 2004 V10 on a whim ... you're my new hero! In for a penny, in for a pound.

This probably isn't your problem, but when I got mine the situation was reversed. The fan was blowing at high speed and I couldn't turn it off. Turns out I had accidently pressed the button on the control panel that gave the driver control over the rear fans. All I was doing was adjusting the fans in the back. Check the manual and you'll see the buttons I'm talking about. If it were depressed then maybe you're only controlling the rear fans.

Then check the fuses for the blower motor.
 

·
Registered
Joined
·
20,430 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #4
Thanks guys, Dave unfortunatly the manual is not with the vehicle at the moment, dealer had misplaced it so I will try to source this on line, nooby, thanks for that link just had a heart attack 10k for the engine and s 30hr job, I fear I won't ever be replacing that! The drive is very smooth, no smoke from the engine on start up or running. Gear Change is smoother than my 64 plate B200 sport. Thing is you just can't help but to fall in love with the beast that is this car. It may be old but it certainly is a thoroughbred :eek:k_hand:
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #7
Here you go, the air con was a blower motor which I got no replaced for £80 the abs and brake assist is a worn sensor on the front near side tyre, now all that is left for this great machine to bring it back to full glory is replacement stereo buttons which are in eBay at the moment and a sat nav disc which I'm trying to source, oh and I cannot seem to get the TVS to tune in? Any ideas folks ? All this car for the bargain price of £4750.00 service was £520 ( 11.5 ltrs of oil !) new brake pads and new tyre.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #8
Linder I just bought a vag machine of eBay. I have to say i think this has to be one of the best impulse toy buys I've done.
 

·
Registered
Joined
·
20,430 Posts
I hope you are running with 4 IDENTICAL tyres as in same make, same model, same size, same tread pattern and with very similar tread depth. If not, you may be damaging the transmission.
 

·
Super Moderator
Joined
·
3,812 Posts
Not a bad looking vehicle and I hope the V10 is as good. Nice list of extras, like keyless entry/start, Air Suspension and Xenon Headlamps. I can't help but notice that you have had a windscreen replaced as they have not reinstalled the caps over the nuts on the passengers wiper arm, and the drivers side arm in incorrectly positioned. Was this done by a non-VW shop?

Stuart..
 

·
Registered
Joined
·
20,430 Posts
The cap you need for the passenger side is about ten quid by the way.

And the chances are, once you have replaced that one, the difference in the blackness between the new cap and the old, sun discoloured one on the driver's arm will piss you off every time you walk back to the car, so you may as well order the pair for starters!

Look to see how the caps fit before you bugger up their little plastic lugs which weaken with age.

I see your car was registered in Oxfordshire too, but a year later than mine: another Motorworld of Kidlington refugee I suspect!
 

·
Registered
Joined
·
393 Posts
Congrats & welcome! Very nice TReg and it looks to be in very good condition. Love the 5-spoke Atheo wheels - my favorite TReg wheel for sure. Do make sure you heed Nooby's advice regarding the tires - especially if you replaced just one. Don't want to mess up that very expensive transmission!
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #13
Hi Stuart it, it was bought this way, I am changing the windscreen again as it has a big chip, at the same time I will replace the blades again. My mechanic who just changed the pads and AC blower is a VW Audi BMW specialist so I will bring that up with him thanks. I have one annoying thing with the car, the park sensors take about 1 min before they work, first thing that happens when I slow is 4 red lights, 2 front and 2 rear, is this normal or has anyone else had this problem ? All the extras are nice toys, however more things to go wrong :joy:
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #14
Your right nooby, I'm going to replace the 2. TJay I will get 4 the same this weekend, but I thought with a lsd this was not a problem ? I had a Navara which truly was a pain in the proverbial as no lsd's so unless you were in mud or snow DO NOT use 4WD ? Also had an Isuzu trooper citation which never put a foot wrong and all I did with that was rotate tyres, rear tyres were always going before front.
 

·
Super Moderator
Joined
·
3,812 Posts
I have one annoying thing with the car, the park sensors take about 1 min before they work, first thing that happens when I slow is 4 red lights, 2 front and 2 rear, is this normal or has anyone else had this problem ? :
This definitely not right, the park sensors should come on instantly you select reverse for the rear sensors, and below about 5 mph for fronts. A delay would indicate a fault, exactly what fault, I can't help you with, as I haven't had this happen.

Stuart..
 
1 - 15 of 15 Posts
About this Discussion
14 Replies
7 Participants
hedditch
Club Touareg Forum
We’re the online community for Volkswagen Touareg owners to share knowledge about their VW Touareg Sport Utility Vehicles and more!
Full Forum Listing
Top