Club Touareg Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

· Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey fellow tregs!
My 07 treg 3.6l is intermittently experiencing some lag or hesitation when driving at around 40 mph. It doesn’t happen all the time but when it does I loose power it gently stuttered for a few seconds then goes away. I haven’t hooked my vagcom up yet as it’s not at home but wanted to throw it out to the community of any ideas that could be causing it.
Thanks
 

· Registered
Joined
·
5,685 Posts
Sounds like misfiring or fueling issues
 

· Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I ran the VAGCOM through it, and indeed misfire was one of the fault codes, but there are so many others, I'm not sure where to start with it. I bought 6 new coil packs and will also get spark plugs installed over the weekend. But I was reading about issues the brake vacuum could also have on the truck and stutterring in the shifting. When I ride the treg in sport mode, nothing happens, only when in Drive does it buck randomly.

I'm also getting a Check Oil Pressure warning on the MFI, oil is fine and just changed. Maybe the sensor? I have a new one so I will replace it.

Below is some of the more applicable code readouts from the VAGCOM.

005241 - Brake Boost Vacuum System
P1479 - 008 - Mechanical Failure - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 42
Reset counter: 255
Mileage: 210424 km
Time Indication: 0

Freeze Frame:
RPM: 670 /min
Load: 38.4 %
Speed: 1.0 km/h
Temperature: 71.0∞C
Temperature: 20.0∞C
Absolute Pres.: 1000.0 mbar
Voltage: 13.843 V

000768 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0300 - 001 - - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100001
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 4
Reset counter: 255
Mileage: 212063 km
Time Indication: 0

Freeze Frame:
RPM: 2153 /min
Load: 90.9 %
Speed: 58.0 km/h
Temperature: 78.0∞C
Temperature: 17.0∞C
Absolute Pres.: 980.0 mbar
Voltage: 14.097 V

000774 - Cylinder 6
P0306 - 001 - Misfire Detected - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100001
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 4
Reset counter: 255
Mileage: 212063 km
Time Indication: 0

Freeze Frame:
RPM: 2153 /min
Load: 90.9 %
Speed: 58.0 km/h
Temperature: 78.0∞C
Temperature: 17.0∞C
Absolute Pres.: 980.0 mbar
Voltage: 14.097 V
 

· Registered
Joined
·
5,685 Posts
Just off the top of my head the six cylinder one should be easy, likely just needs a spark plug or coil pack if they use coil packs
 

· Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Just off the top of my head the six cylinder one should be easy, likely just needs a spark plug or coil pack if they use coil packs
Thanks, I just bought six new coil packs and spark plugs I'm going to try to replace them all at once, I'm hoping the brake booster vacuum hose I ordered fixes some errors as well. I'll post my solutions
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top