Wipers not working. - Page 2 - Club Touareg Forums
Reply
 
Thread Tools Display Modes
post #11 of 13 Old 05-15-2019
Touareg Mechanic
 
Join Date: Nov 2006
Location: El Paso, TX
Posts: 1,260
Thanks: 10
Thanked 16 Times in 16 Posts
That up and down motion is the difference between park position and running position. Sound like a loose connection to me. Read the manual about what activates the movement from park to run.

2006 V10 TDI Reflex Silver/Anthracite w/Monster Mats, Cargo Shell, Nokian WRG2's, Telestart T91 and VCDS
lgibson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 13 Old 05-15-2019
Touareg Addict
 
seafarer28's Avatar
 
Touareg: 2008 V6 TDI
Join Date: Apr 2010
Location: Mid North Coast NSW AU
Second Vehicle: Can't afford one
Posts: 1,558
Thanks: 0
Thanked 72 Times in 70 Posts
That up/down motion is normal at start, from memory it has something to do with freeing the blades from the glass (or other way around) useful in cold climates.


TonyB

MY08 V6TDi, Atacama Grey, Air Suspension, Bi-Xenons
Enhancements: OEM Paddle Shifters, OEM Tow Pack, OEM LED load Module, Red Arc Tow Pro Elite Brake Controller, Icom IC-440 UHF, 6 Spot 17Z Front Brakes, FM100 Aux fuel filter + water alarm, Pro Vent catch can, 20" Road Tyres + spare, 17" A/T Off-road tyres + 2 x full size spares, AG Custom alloy underbody front+ centre+rear alloy protection plates.

MY08 V6TDi, Campanella White
My first Touareg love affair, found a new home locally.
seafarer28 is online now  
post #13 of 13 Old 05-16-2019
Junior Member
 
Touareg: 2006 V10 TDI
Join Date: Oct 2018
Location: ATL USA
Second Vehicle: VW 2
Posts: 22
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
I guess mine has never moved in the past, even with this new motor. I took the motor and assembly off to tighten things up and must have put it on slightly different and now I'm getting this up/down motion on startup. Personally it's annoying but mostly just want to make sure i am not damaging anything with it the way it is now. I'll probably remove the assembly and see if I can figure it out.

I'll take a look at the manual and see what I can figure out.
Speedyr is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club Touareg Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










« UK OWNERS, | - »
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

VW Touareg News Delivered to your Email!

Stay up-to-date with Touareg news in your inbox.

unsusbcribe at anytime with one click

Close [X]