do i have a amp - Club Touareg Forums
 
Thread Tools
Old 05-20-2018 Thread Starter
Junior Member
 
russelldemo's Avatar
 
Touareg: 2006 V6 TDI
Join Date: Sep 2017
Location: united kingdom
Second Vehicle: Still looking
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
do i have a amp

I have a 2006 touareg v6 3.0 tdi, can anyone tell me if i have a amp in this model, the radio is the one with the sat nav and i do have a multi disc changer in the back, the reason i am asking is i have put an after market radio in and the right side speakers have no bass to them and they are very quite,but the left side speakers are a different matter,they are full of bass and the mids and tweeters all work fine,so if there is an amp in this car could that be the problem, or is there something else wrong.
russelldemo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-20-2018
Touareg Guru
 
Touareg: 2006 V8
Join Date: Sep 2006
Location: Wytheville VA USA
Second Vehicle: 2004 V6
Posts: 3,397
Thanks: 157
Thanked 320 Times in 280 Posts
Garage
AFAIK, all the T1s with nav had amps. The 2004-05 had the digital amp. Luckily, you have a standard analog amp, which pretty much works just like any aftermarket amp.

Sounds like we have the outputs from the radio---inputs to the amp to get correct. Perhaps something is hooked wrong?

As far as the output from the amp, each front door has 3 speakers and the rear door has two speakers. I think (85% sure) that the amp ran a wire to each speaker.

Sorry I don't have the electrical schematic for the amp. If you end up needing some, just ask. There are a few people here that have them.
nickyt is online now  
Old 05-21-2018 Thread Starter
Junior Member
 
russelldemo's Avatar
 
Touareg: 2006 V6 TDI
Join Date: Sep 2017
Location: united kingdom
Second Vehicle: Still looking
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
do i have a amp

Thanks that,s great to know i have a amp.

The only thing that have changed is the radio have not touched anything else.

Do you think it could be the amp that is causing the problems with the left side of the speakers, they do sort of work but are very crackly.

Was having problems with the stock radio in but not to this extent, but there are times it will work ok and then go back to not working again.
russelldemo is offline  
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club Touareg Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

VW Touareg News Delivered to your Email!

Stay up-to-date with Touareg news in your inbox.

unsusbcribe at anytime with one click

Close [X]