2013 speaker isssues - Club Touareg Forums
Reply
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 42 Old 03-01-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2013 V6 FSI
Join Date: Feb 2019
Location: Modesto California
Second Vehicle: Other
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
2013 speaker isssues

I have the upgraded head-unit in my Touareg lux with the nav and I started to have an issues where only the passenger door speaker will play music on it. I noticed the radio is cutting in and out, the Bluetooth and iPod all are doing the same thing where only one speaker will work. Iíve rebooted the headunit by holding down multiple buttons and the problem was still there. Looking for help.





Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Andrew149 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 42 Old 03-01-2019
Touareg Enthusiast
 
New2Tregs's Avatar
 
Touareg: 2011 V6 FSI
Join Date: Mar 2018
Second Vehicle: Other
Posts: 410
Thanks: 6
Thanked 25 Times in 25 Posts
Garage
What is this "Upgraded" head unit you speak of?


.
New2Tregs is offline  
post #3 of 42 Old 03-02-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2013 V6 FSI
Join Date: Feb 2019
Location: Modesto California
Second Vehicle: Other
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by New2Tregs View Post
What is this "Upgraded" head unit you speak of?


.


Stock headunit with the nav




Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Andrew149 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 42 Old 03-02-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2013 V6 FSI
Join Date: Feb 2019
Location: Modesto California
Second Vehicle: Other
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Anyone have a solution to this problem? I canít get the head unit to play in stereo at all even after a factory reset of all settings and rebooting it several times.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Andrew149 is offline  
post #5 of 42 Old 03-02-2019
Touareg Enthusiast
 
New2Tregs's Avatar
 
Touareg: 2011 V6 FSI
Join Date: Mar 2018
Second Vehicle: Other
Posts: 410
Thanks: 6
Thanked 25 Times in 25 Posts
Garage
This may sound stupid but did you check the balance + fader controls to make sure it's not set to one speaker?


.
New2Tregs is offline  
post #6 of 42 Old 03-02-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2013 V6 FSI
Join Date: Feb 2019
Location: Modesto California
Second Vehicle: Other
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by New2Tregs View Post
This may sound stupid but did you check the balance + fader controls to make sure it's not set to one speaker?


.


Yep everything is in the middle, Ive tried tweaking it and could only get the passenger front speaker to work.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Andrew149 is offline  
post #7 of 42 Old 03-02-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2013 V6 FSI
Join Date: Feb 2019
Location: Modesto California
Second Vehicle: Other
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
So made a phone with the Touareg and all the speakers work in that mode.... what gives


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Andrew149 is offline  
post #8 of 42 Old 03-02-2019
Touareg Enthusiast
 
New2Tregs's Avatar
 
Touareg: 2011 V6 FSI
Join Date: Mar 2018
Second Vehicle: Other
Posts: 410
Thanks: 6
Thanked 25 Times in 25 Posts
Garage
Possibly a problem with the head unit. Do you have the Dynaudio system or just the basic?


.
New2Tregs is offline  
post #9 of 42 Old 03-02-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2013 V6 FSI
Join Date: Feb 2019
Location: Modesto California
Second Vehicle: Other
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by New2Tregs View Post
Possibly a problem with the head unit. Do you have the Dynaudio system or just the basic?


.


Just the basic


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Andrew149 is offline  
post #10 of 42 Old 03-02-2019
Touareg Enthusiast
 
New2Tregs's Avatar
 
Touareg: 2011 V6 FSI
Join Date: Mar 2018
Second Vehicle: Other
Posts: 410
Thanks: 6
Thanked 25 Times in 25 Posts
Garage
I tried finding out online if the RNS850's use a separate audio amplifier or if it's built in. So far nothing.
The reason is that earlier year Tregs had an amplifier mounted in the back of the vehicle. Some who had audio issues had success in getting it back by either disconnecting the plugs to the amp and then reconnecting them, or pulling the fuse for the amp and reinstalling it to reset the amp.
The only odd thing is that you said your telephone sounds through all 4 speakers.

Maybe someone with more knowledge of the basic RNS850 audio system will be able to chime in and help.


.
New2Tregs is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club Touareg Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Touareg Instrument Cluster Speaker Fix MotoLegends Commercial Posts 23 01-18-2019 10:00 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

VW Touareg News Delivered to your Email!

Stay up-to-date with Touareg news in your inbox.

unsusbcribe at anytime with one click

Close [X]