2009 T2 Touareg TDI Parking Sensors RED light - Club Touareg Forums
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 05-08-2015 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2009 V6 TDI
Join Date: Nov 2014
Location: Canada
Second Vehicle: Still looking
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2009 T2 Touareg TDI Parking Sensors RED light

Hi My 2009 T2 TDI has Beeping Red ling on dash for the Parking Sensor.

Front and Rear.

Here is the Output from VAG

6 Faults Found:

00429 - Left Front Parking Aid Display (Y13)
009 - Open or Short to Ground
00430 - Front Right Parking Aid Display (Y14)
009 - Open or Short to Ground
00431 - Rear Parking Aid Display (Y15)
009 - Open or Short to Ground
00429 - Left Front Parking Aid Display (Y13)
004 - No Signal/Communication
00430 - Front Right Parking Aid Display (Y14)
004 - No Signal/Communication
00431 - Rear Parking Aid Display (Y15)
004 - No Signal/Communication



Any Idea where i should Start?

Clear codes? try again?
any know issues somebody has seen like this..


Any help Appreciated
m0rhaven is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-08-2015
Touareg Mechanic
 
ColumbusTouareg's Avatar
 
Touareg: 2008 V8
Join Date: Jun 2010
Location: Columbus, OH
Second Vehicle: Other
Posts: 1,052
Thanks: 9
Thanked 12 Times in 12 Posts
Garage
I know the parktronic module is up under driver side dash. I wouldn't be surprised if module or wiring to module is messed up.

2008 4.2L FSI, Alaska Grey with Teak interior, Air Suspension, Added rear heated seats, Heated Steering Wheel, RNS510 Retrofit, Rear view camera and parking sensors, Adaptive Cruiser Control with Front Assist Retrofit, Side Assist/Lane Change Retrofit, OEM Tow package, 35% Llumar matching tint, 20" Carrera Wheels, 275/45/20XL tires. VAG Com by Ross-Tech, Yellow Porsche F/R Sway Bars, R50 front valance
ColumbusTouareg is offline  
post #3 of 3 Old 05-11-2015 Thread Starter
Junior Member
 
Touareg: 2009 V6 TDI
Join Date: Nov 2014
Location: Canada
Second Vehicle: Still looking
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
This worked perfect before just started last week.
are the Vag codes not related to what sensor might be bad?

if so I can see on ebay lots of sensor , but anybody know the part# for a white parking sensor? my Treg have white font bumper
m0rhaven is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club Touareg Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

VW Touareg News Delivered to your Email!

Stay up-to-date with Touareg news in your inbox.

unsusbcribe at anytime with one click

Close [X]